Design

Deze week ben ik naar de Dutch Design Week geweest.
De designwereld is voor mij een onbekende wereld, maar ik werd er blij van. In de eerste plaats door de vele mooi vormgegeven voorwerpen. Stoelen, lampen, banken, fietsen, kasten, kleden, huishoudelijke apparaten, maar ook wegwijzers, boeken, kaarten. Goed om er eens bij stil te staan dat iets niet alleen functioneel hoeft te zijn, maar ook aantrekkelijk om te zien.
Er waren ook allerlei dingen die ik helemaal niet mooi vond of ver gezocht, maar eigenlijk waren deze ook boeiend. Ze zetten aan tot nadenken. Ook afkeer is een emotie die iets met je doet en interessant om te onderzoeken.
Zo was er bijvoorbeeld veel aandacht voor circulair bouwen (iets maken van sloopmateriaal). Ik ben in een hal geweest vol voorwerpen gemaakt van sloophout en expansievaten. De recylinggedachte vond ik inspirerend, maar de voorwerpen waren ronduit lelijk. Dat ze ook nog eens gepresenteerd werden in een koude, kale fabriekhal maakte ze nog onaantrekkelijker.

De belangrijkste reden dat ik blij werd van de Dutch Design Week, was waarschijnlijk de bruisende creativiteit die je overal voelde. Er waren zo veel jonge, creatieve mensen die vol passie hun werk presenteerden. Ze staken me aan met hun enthousiasme. Voor mij was het weer een bevestiging dat als iemand ergens een passie voor heeft, er vanzelf iets moois uit voort komt. Ook al is het soms lelijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s