Over de gelukzoeker

Deze blog gaat over mijn zoektocht naar geluk. Over de lessen die mij zijn aangereikt en over mijn ervaringen en inzichten.

Als kind was ik gelukkig. En het was prima als dit soms ook even niet het geval was. Het huis van mijn jeugd stond op een camping op een eiland. Met bossen, duinen, zee, vriendjes, clubjes, blije vakantievierders en een hecht gezin een gelukkige omgeving om op te groeien. Met de pubertijd bleven de omstandigheden grotendeels gelijk, maar kwam ook het bewustzijn dat het leven niet alleen maar een fijn jongensboek is. Ik herinner me veel gelukkige momenten, maar ook momenten van neerslachtigheid. De tijd van afwisselende puberstemmingen deed zijn intrede. Ik denk dat ergens in die periode mijn facinatie begon voor geluk en wat bepalend is voor een gelukkig leven. Ik ging me verdiepen in het onderwerp en oefenen met de tips en trucs die ik leerde. Niet omdat ik zo ongelukkig was, maar omdat wilde leren. Ik heb veel ultieme methodes gevonden voor gelukkig zijn, maar ben nog steeds op zoek naar de heilige graal. Ondertussen weet ik wel dat ik die niet ga vinden. Het leven is immers een aaneenschakeling van fijne, mooie en gelukkige momenten afgewisseld met momenten dat het wat minder gaat. Zo is het nu eenmaal. Natuurlijk gaat het er om hoe je met die mindere momenten omgaat, maar ze blijven bestaan. En als je de energie en moed hebt om ze te onderzoeken, zowel met je hoofd als met je hart, dan leveren ze veel inzicht op.
Ondanks dat ik de heilige graal van geluk niet heb gevonden, blijf ik zoeken en leer ik continue. Het is bijna een hobby geworden. Het delen van mijn gedachten over het onderwerp hoort daar ook bij. Schrijven is een van die manieren die bijdraagt aan mijn geluk. Ik schrijf vooral offertes, projectplannen en dagboekpagina’s. Daar heb ik met veel plezier deze blog aan toegevoegd. Ik zou het geweldig vinden zijn als jij mijn schrijfwerk kan waarderen. Laat het me weten (ook als het niet zo is…). Ik ben heel benieuwd.
Veel geluk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s